SKÆBNEFORTÆLLINGER
Formidleren fortæller også eleverne om fire skæbner – Marie og Peter, der boede her omkring 1890 og Alma og Teddy, som var på stedet lige inden lukningen i 1974. Rundvisningen slutter i spisesalen. Mens eleverne smager på hjemmelavet fattigkonfekt, hører de om juleaften på fattiggården. Herefter samles eleverne i ”Klistersalen” (museets formidlingslokale) til en reflektionsøvelse. Hver elev vælger en julestjerne, som er flettet af indsatte i fynske arrester. På julestjernen skriver eleverne navnet på en person, de ønsker at sende en tanke i julen. Stjernerne får plads på juletræet i rummet. I løbet af december fyldes træet med smukke julestjerner. Eleverne skal nu sammen kreere en guirlande i solidaritet med mennesker fra Fattiggården, som ikke længere er her. De får hver fire strimler i forskellige farver, der symboliserer de fire skæbner fra Fattiggården, de blev introduceret til på rundvisningen. På strimlerne skriver de et ønske for Marie, Peter, Alma og Teddy. Guirlanden opsættes i rummet og vil i løbet af december blive et synligt symbol på, hvordan fortid møder nutiden. Nutidige fortællinger fra Kirkens Korshærs Varmestue og fra arresten i Svendborg vil også indgå i besøget.INFO
Dette tilbud hører sammen med forløbet Stald, stue og stamværtshus.
Varighed: 2 timer
Periode: Uge 48, 49 og 50
Tilmeldingsfrist: 1. oktober (kun muligt gennem SYMF)
OBS: Vi har et begrænset antal pladser til museumsbesøget.
Tilmeldte lærere modtager:
INFO
Dette tilbud hører sammen med forløbet Stald, stue og stamværtshus.
Varighed: 2 timer
Periode: Uge 48, 49 og 50
Tilmeldingsfrist: 1. oktober (kun muligt gennem SYMF)
OBS: Vi har et begrænset antal pladser til museumsbesøget.
Tilmeldte lærere modtager:
- Tilbud om et gratis besøg med klassen på Danmarks Forsorgsmuseum
SKÆBNEFORTÆLLINGER
Formidleren fortæller også eleverne om fire skæbner – Marie og Peter, der boede her omkring 1890 og Alma og Teddy, som var på stedet lige inden lukningen i 1974. Rundvisningen slutter i spisesalen. Mens eleverne smager på hjemmelavet fattigkonfekt, hører de om juleaften på fattiggården. Herefter samles eleverne i ”Klistersalen” (museets formidlingslokale) til en reflektionsøvelse. Hver elev vælger en julestjerne, som er flettet af indsatte i fynske arrester. På julestjernen skriver eleverne navnet på en person, de ønsker at sende en tanke i julen. Stjernerne får plads på juletræet i rummet. I løbet af december fyldes træet med smukke julestjerner. Eleverne skal nu sammen kreere en guirlande i solidaritet med mennesker fra Fattiggården, som ikke længere er her. De får hver fire strimler i forskellige farver, der symboliserer de fire skæbner fra Fattiggården, de blev introduceret til på rundvisningen. På strimlerne skriver de et ønske for Marie, Peter, Alma og Teddy. Guirlanden opsættes i rummet og vil i løbet af december blive et synligt symbol på, hvordan fortid møder nutiden. Nutidige fortællinger fra Kirkens Korshærs Varmestue og fra arresten i Svendborg vil også indgå i besøget.Beskrivelse
Fra 1872 til 1974 var Fattiggården i Svendborg i drift. Tusindvis af skæbner har været indlagt bag de høje mure og pigtråden.
På en rundvisning med museets dygtige formidler får eleverne fortællinger om stedet, hvem der var indlagt, og hvordan hverdagen formede sig.
SKÆBNEFORTÆLLINGER
Formidleren fortæller også eleverne om fire skæbner – Marie og Peter, der boede her omkring 1890 og Alma og Teddy, som var på stedet lige inden lukningen i 1974. Rundvisningen slutter i spisesalen. Mens eleverne smager på hjemmelavet fattigkonfekt, hører de om juleaften på fattiggården.
Herefter samles eleverne i ”Klistersalen” (museets formidlingslokale) til en reflektionsøvelse.
Hver elev vælger en julestjerne, som er flettet af indsatte i fynske arrester. På julestjernen skriver eleverne navnet på en person, de ønsker at sende en tanke i julen. Stjernerne får plads på juletræet i rummet. I løbet af december fyldes træet med smukke julestjerner.
Eleverne skal nu sammen kreere en guirlande i solidaritet med mennesker fra Fattiggården, som ikke længere er her. De får hver fire strimler i forskellige farver, der symboliserer de fire skæbner fra Fattiggården, de blev introduceret til på rundvisningen. På strimlerne skriver de et ønske for Marie, Peter, Alma og Teddy. Guirlanden opsættes i rummet og vil i løbet af december blive et synligt symbol på, hvordan fortid møder nutiden.
Nutidige fortællinger fra Kirkens Korshærs Varmestue og fra arresten i Svendborg vil også indgå i besøget.